Ia Note Mai Bune – Editii Straine

În cazul în care ai pierdut recenta mea actualizare a paginii de prezentare a cartii mele „Ia Cele Mai Bune Note Cu Cel Mai Mic Efort”, cartea mea a fost tradusa în franceza si romana si va fi curand tradusa si în chineza si poloneza… Acest extras dovedeste ca aceste ponturi si strategii functioneaza pentru mii de elevi din 29 de tari!

Daca nu ai cumparat-o înca, Cumpar-o acum!

Studenti adulti care se întorc la scoala

Articolul de astazi este de la Marian, o studenta adulta ce revine pe bancile scolii pentru a-si revigora cariera…

Eu am revenit pe bancile scolii ca student adult, DE DOUA ORI – prima oara pentru a-mi termina masteratul si doctoratul, apoi, +/- 10 ani mai tarziu, pentru a face Dreptul. Întoarcerea la scoala îsi are provocarile ei – competitia cu studentii mai tineri este una dintre ele.

——————————–

Buna, D-re Marc,
Cu toata placerea!

Eu nu sunt un tanar sau o persoana de varsta mijlocie, de fapt sunt un cetatean în varsta ce revine la colegiu pentru a începe o noua cariera. Motivul pentru care fac acest curs este ca nu ma pricep foarte bine la diversele tehnici de învatare din zilele noastre si chiar am nevoie de ajutor cu învatatul. Este o adevarata provocare pentru mine sa încep o noua cariera si sa învat tehnologia computerelor. O sa-ti recitesc cartea si sper ca voi retine ce voi citi.

Multumesc.

Marian

—————————————————-

Unele dintre sugestiile pe care le pot face, pentru a-ti usura tranzitia, sunt urmatoarele:

•    Sa îti întelegi problemele – daca ai probleme în ceea ce priveste concentrarea, asigura-te ca mananci si dormi cum trebuie, pentru a amplifica acest aspect al învatatului. Supraalimentatia sau subalimentatia sunt usor de controlat si pot face diferenta.
•    Daca nu poti sa citesti foarte repede, te vei afla într-o situatie fara iesire înainte de a începe macar – îti recomand Programul Meu Video Despre Cititul Rapid, este o afacere buna si este GARANTAT ca te va ajuta sa îti DUBLEZI, daca nu sa îti TRIPLEZI viteza de citire. Îti spun asa, ca sa stii, ca am învatat sa citesc rapid pentru masterat cand am realizat ca nu îmi puteam permite sa studiez si sa îmi conduc afacerea în acelasi timp, fara sa citesc rapid. Nu a fost o chestiune de alegere, ci de necesitate.
•    Urmatorul lucru asupra caruia trebuie sa te concentrezi este luarea notitelor – daca, înca, nu ai început cursul, poti sa vizionezi cateva documentare si sa iei notite, ca EXERCITIU, astfel încat sa te obisnuiesti sa asculti SI sa iei notite, în acelasi timp. Documentarul nu se va opri pentru tine, asa cum nu se va opri profesorul.

Aceste strategii sunt toate acoperite în cartea mea si în Programul Video De Învatare Rapida inclus ca BONUS la cartea mea Ia Cele Mai Bune Note Cu Cel Mai Mic Efort, deci o sa fii pus la punct – singurul lucru pe care mai trebuie sa îl faci este sa APLICI STRATEGIILE – fac minuni.
Dar ele nu vor functiona, decat daca le folosesti.

Mult succes!
Marc

P.S.

Daca ai anumite întrebari, anunta-ma, postand pe acest blog – daca nu te pricepi la internet, îti sugerez sa iei un curs pentru începatori de la biblioteca locala – cele mai multe au cursuri GRATUITE, care îti vor arata aspectele elementare. Trebuie sa te pricepi sa folosesti calculatorul, altfel, jocul se termina înainte de a începe!

Să Iei Note Bune Este Mult Mai Uşor Decât Crezi

Chiar primul articol al acestui blog explică modul în care te poţi focaliza pe ceea ce nu ştii că ştii pentru a obţine rezultate instantanee şi redutabile.

Acest lucru mi-a fost reamintit de către khamha Sithirajvongsa, prin email-ul pe care mi l-a trimis. (Ideal ar fi să postezi UN COMENTARIU LA ACEST BLOG, la sfârşitul fiecărui articol.)

—————————————————————-

Bună, Dr. Marc,

Mulţumesc pentru sfaturile tale grozave. Cred că mă ajută să mă gândesc la mine pentru a şti ce anume nu ştiu şi ce anume ştiu. Aceste lecţii grozave pe care le acorzi, mă ajută să mă dezvolt, pe mine şi ceea ce ştiu.

Îmi pare rău că sunt prea limitat în cuvinte pentru a fi capabil să mă exprim… Mulţumesc.

Salutări prieteneşti,

khamha Sitirajvongsa

————————————————–

Priveşte înregistrarea video şi gândeşte-te ce ştii că ştii despre cât de bine înveţi deja.

Mult succes!

Dr. Marc Dussault

Strategul Nr. 1 al Australiei în Creşterea Personală Exponenţială

P.S.

Dacă engleza nu este limba ta maternă, alătură-te sutelor de studenţi străini care folosesc sistemul meu pentru A Lua Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort… Strategiile sunt simple, rapide şi uşor de învăţat şi aplicat.

Dacă eşti un cititor constant al acestui blog, ai observat că primesc destul feed-back de la oameni care folosesc acest sistem… Dacă eşti unul dintre ei, permite-mi să aflu ce ai învăţat, iar dacă nu, ştii ce ai de făcut – dă-i drumul şi cumpără cartea şi începe-ţi transformarea astăzi/deseară!

8 Minute Pentru Succesul La Studiu

Ascultă ce are de spus Evy Anette Korsnes …

—————————————————————————————————————————————

Bună şi mulţumesc!

Am făcut ce mi-ai spus şi NU m-am oprit după 8minute…

Mulţumesc că mi-ai amintit de acest lucru. :)

Calde mulţumiri,

Evy Anette Korsnes

—————————————————————————————————————————————

Ce tot spunea ea acolo?

Este numită regula de 8 minute şi este una dintre multele BONUSURI pe care le includ când îmi cumperi cartea.

Haide, ştii că vrei să ştii cum pot fi 8 minute atât de puternice încât cineva îmi scrie efectiv despre ele ca să îmi spună că a reuşit!

Mult succes!

Dr Marc Dussault

Strategul Nr. 1 al Australiei în privinţa Creşterii Personale Exponenţiale

P.S.

Da, ştiu că lucrurile acestea sunt prea simple. Atât de simple încât şi un elev de clasa a cincea poate să o facă.

Deci, ce mai aştepţi?

Alătură-te lui Evy şi celorlalte mii care IAU CELE MAI BUNE NOTE CU CEL MAI MIC EFORT pentru că ştiu lucruri precum regula de 8 minute…

Ofera DARUL Notelor Mai Bune

Karen mi-a scris aseara, întrebandu-ma daca ar putea cumpara cartea mea
Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort pentru fiul ei care se afla la o scoala din strainatate. — Ce IDEE GROZAVA! Sa oferi unui elev pe care îl cunosti cadoul notelor mai bune!

Tot ce trebuie sa faci este sa pui NUMELE LOR si EMAIL-UL în mesajul de verificare si ei o vor primi, trimisa electronic – IMEDIAT! Deci, asigura-te ca le spui ca este pe drum!

Stiu ca multi oameni m-au întretinut financiar ca student, cand eram la scoala.

Gandeste-te la cineva pe care vrei sa îl ajuti sa ia note mai bune si fa-l fericit!

Pretul cartii mele este stabilit la o fractiune din pretul unei carti tiparite si va transforma pe orice student, de la a fi mediocru, pana la a fi printre primii din clasa, într-un semestru sau poate doua!

Ofera cadoul notelor mai bune acelui student sarguincios pe care îl cunosti – un prieten, coleg de clasa, fiu, fiica, nepot, nepoata, var… Ei îti vor ramane recunoscatori!

Pont De Recesiune

În orice fel ai masura, o diploma de colegiu sau universitate este cea mai buna investitie a vietii tale. În banii de astazi, o diploma de absolvent de universitate valoreaza mai mult de 2,1 milioane de dolari peste 40 de ani. „Avand o diploma postliceala (de colegiu sau universitate – n. trad.) se simte o diferenta serioasa în veniturile avute pe durata întregii vieti.” a spus Ed Potter, presedintele Fundatiei Politicii de Angajare, cu sediul în Washington.

Pont De Recesiune: Ia Note Mai Bune

În timpul unei recesiuni, obtinerea unei diplome universitare sau de colegiu devine înca si mai decisiva. Conform Departamentului Muncii al SUA, toate cele sapte categorii de locuri de munca ce se estimeaza ca vor creste mai repede decat media în timpul urmatorului deceniu, necesita o diploma de colegiu. Aceste cariere, ce includ învatamantul, sanatatea si tehnologia, reprezenta 42% din cresterea locurilor de munca, estimata la nivel national, pana în 2013.

Pont De Recesiune: Calea Spre Sansa

În schimb, barbatii si femeile fara diploma universitara sau de colegiu pierd teren mai repede decat înainte. Departamentul Muncii al SUA raporteaza ca angajarea celor cu diploma universitara a crescut cu 1,8 milioane în ultimii 10 ani, comparat cu o pierdere de aproape 700.000 de locuri de munca pentru cei înarmati numai cu o diploma liceala.

Dar castigurile financiare sunt doar o parte a beneficiilor. O pregatire universitara sau de colegiu îti îmbogateste viata în feluri care nu pot fi masurate în bani. „Educatia este putere.” a observat Frederick Douglas cu aproape 150 de ani în urma. Astazi, educatia ramane calea de iesire din saracie spre sansa. Este, de asemenea, drumul spre realizare, îmbogatire interioara, cunoastere si succes. Cel mai important lucru din toate este acela ca educatia transforma visele în realitate si creeaza o viata împlinita si un stil de viata potrivit ei!

Ia Note Mai Bune Si Recompensele Vor Fi Nenumarate

Oricum ar fi, personala sau realista, experienta colegiului poate fi atat o experienta de viata pozitiva, cat si una care sa amplifice sansele unei cariere. Clasa si cursurile te expun diversilor oameni si idei. Ele deschid o lume care te provoaca si te stimuleaza atat în moduri marcante, cat si în altele marunte. Vei descoperi noi pasiuni sau vei studia subiecte familiare cu pasiune si profunzime.

Afaceri, istorie, literatura, medicina, tehnologie, artele – lista este nesfarsita. De-a lungul drumului, cunoasterea ta se expansioneaza, deprinderile tale de a gandi decisiv devin mai ascutite si încrederea ta creste. Eu numesc aceasta expansionarea cercului de influenta, un concept pe care îl acopar în cartea mea „
Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort”.

Si, odata castigata, o licenta este pentru totdeauna, deoarece rasplata studiilor superioare nu poate fi stearsa, distrusa, sau eliminata.

Consider-o protectia ta personala împotriva recesiunii sau blindajul carierei tale!

•    O cariera ce este satisfacatoare din punct de vedere profesional si stimulativa din punct de vedere intelectual; o cariera ce patrunde în potentialul tau si te provoaca la maximum, astfel încat timpul se opreste si tu esti incitat de ceea ce faci în fiecare zi.
•    O profesie care este cautata, cu sanse ce se deplaseaza spre în sus.
•    Un arsenal de abilitati care îti dau posibilitatea de a controla ritmul si directia carierei tale, astfel încat sa poti urca scara în propriul tau ritm, chiar daca aceasta înseamna sa urci cate doua trepte odata.
•    Un viitor sigur ce vine cu o profesie stabila ce poate depasi orice carusel economic. Chiar daca esti concediat sau eliminat – vei fi primul care va fi angajat!

Ia Note Mai Bune Pentru A Pune O Fundatie Solida În Vremuri Nesigure

Chiar si în timpul acestei recesiuni, Biroul Muncii al SUA estimeaza ca vor fi create 23 de milioane de locuri de munca în urmatoarea decada. Profesii legate de management vor reprezenta aproape o treime din total, conform Fundatiei Politicii de Angajare, o fundatie de cercetare si educatie non-profit, independenta, ce se concentreaza pe tendintele si politicile ce privesc locurile de munca.

În plus, un studiu abia încheiat realizat de Chronicle of Higher Education arata ca, în ciuda disconfortului economic, încrederea americanilor în studiile superioare este neclintita. Natiunea continua sa aiba încredere în valoarea unei diplome de colegiu, cu mai mult de jumatate de persoane care au raspuns, spunand ca ea „este esentiala pentru succes.”

De La Note De 7 La 8+!

Fii atent la acest scurt mesaj de la Emil… Uneori progresul cuiva este cel care îl starneste si pe al tau, si te motiveaza sa treci la actiune!

————————————————————

Nu iau note de 10, dar înainte sa cumpar cartea nu luam decat note de 7. ☹

Însa dupa cumpararea ei, am luat un 8+ la un test de matematica!

Cartea m-a transformat!

Multumesc, Marc!!!

————————————————————-

Aceasta carte este atat de simpla si usoara încat TE VA LANSA pe calea spre Cele Mai Bune Note Cu Cel Mai Mic Efort!

Cum Sa Reduci Stresul De Studiu

Articolul de astazi este simplu, dar este ceva ce îti poate reduce IMEDIAT tendinta de a amana, reducand, asadar, stresul si tensiunea pe care le simti în privinta faptului de a invata sau de a NU învata, atunci cand stii ca ar trebui sa o faci. Noi toti amanam, dar elevii de nota zece o fac mai putin si, în consecinta, primesc note mai bune, dar, cu mai putin efort.

Explic strategiile fundamentale ce stau la baza acestui articol în cartea mea, “Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort“. Daca nu ai cumparat-o înca, chiar ar trebui sa o faci. Titlul spune totul si este o adevarata afacere.

Un Pont Pentru A Depasi Amanatul

Depasirea amanatului necesita sa STII DE CE amani. Unul dintre motivele principale este acela ca AMPLIFICI în mod automat o problema sau un element DE FACUT de pe lista ta, fara sa o stii. O faci mai mare decat este în realitate.

Îti voi demonstra.

•    Fa o lista cu 10 lucruri pe care trebuie sa le faci în aceasta saptamana sau în saptamana urmatoare pentru scoala.
•    Fa O A DOUA lista cu 10 lucruri pe care le-ai facut saptamana trecuta învatand.

Compara cele doua liste. Îti garantez ca lista ta cu lucruri de facut pentru saptamana aceasta sau pentru saptamana viitoare arata MAI LUNGA, MAI MARE, MAI GREU DE FACUT decat cea din saptamana precedenta, desi este similara.

Am dreptate?

Precum imaginea din oglinda retrovizoare laterala a unei masini, problemele tale si lista cu lucruri de facut par mai mari decat sunt în realitate.
Cum ajungi în cele din urma sa le faci?

Simplu.

Segmenteaza lucrurile de facut în PARTI USOARE, DIGERABILE… Stii gluma aceea „Cum mananci un elefant?… Cate o îmbucatura odata!”. Explic aceste lucruri mult mai detaliat în cartea mea, dar pentru acum, fa o lista precum cea de dedesubt si vezi cum se simte cand o segmentezi.

•    Invatatul la Fizica poate fi împartit în:
o    Rearanjarea lucrarilor mele de laborator, notitelor si a altor documente astfel încat sa fie toate la un loc
o    Citirea capitolelor 16,17,18
o    Evidentierea capitolelor sau extragerea punctelor cheie.
o    Studierea atenta a subiectului laboratorului de saptamana trecuta în vederea unei mai bune întelegeri pentru examen.
o    Recapitularea întrebarilor de examen de anul trecut asupra acestui subiect astfel încat sa nu ma încarc înainte de sesiune.
o    Tinerea biroului curat, tinand pe el NUMAI ceea ce studiez
o    Îndepartarea fleacurilor si prespapier-urilor inutile de pe birou
o    Aranjarea cartilor astfel încat raftul de carti sa arate ordonat
o    Stergerea prafului, curatarea sau spalarea biroului/mesei de studiu
•    [Nota: Sa ai un spatiu de studiu ordonat este FOARTE IMPORTANT! Planifica-ti sa faci ordine si sa mentii ordinea. Daca vrei niste ponturi folositoare, mergi la www.HomeDeclutterAndFun.com!]

Ai prins ideea. Chestia este ca DACA NU rezolvi aceasta problema de amplificare, vei continua sa eziti si sa amani lucruri pe care chiar ai nevoie sa le inveti. Nu poti obtine note maxime decat daca faci ceea ce trebuie facut. Facand lucrurile sa fie MAI MICI, MAI USOARE, MAI REPEDE de facut, vei face MAI MULT, da, cu MAI PUTIN efort, dar mult mai important, vei deveni mai încrezator si nivelul tau de stres va scadea – FOARTE MULT.

Trebuie doar sa îti amintesti ca tu esti cel CARE TINE lupa!

Functioneaza tocitul pe ultima suta de metri?

Tocitul pe ultima suta de metri – Nu o face!

Timpul chiar poate sa îti vina de hac atunci cand încerci sa inveti. Multi oameni asteapta pana în ultimul minut si sfarsesc încercand sa toceasca toate informatiile în cursul a cateva ore.

Deci, aceasta scoate la iveala o chestiune importanta – TOCITUL PE ULTIMA SUTA DE METRI CHIAR FUNCTIONEAZA?

Cand cineva se pregateste pentru un examen sau un test, adesea, tocitul în ultima clipa se poate transforma într-un obicei folosit în exces. Multi studenti recurg la toceala pe ultima suta de metri dintr-o varietate de motive ce ne autojustifica comportamentul cu minciuna ca avem un program încarcat… Am dreptate?

În multe cazuri, tocitul în ultima clipa poate fi RISCANT, din moment ce sfarseste CREAND STRES FARA UN MOTIV ÎNTEMEIAT!

Ca atare, sfarsesti facandu-ti creierul sa munceasca chiar mai mult într-o perioada scurta de timp, decat ai fi facut-o în studiul de rutina. Daca tocesti în ultima clipa, în mod frecvent si regulat, poate deveni UN RISC PENTRU SANATATE.

Unul dintre colegii mei de clasa de la facultatea de inginerie a trebuit sa renunte la scoala din pricina problemelor de sanatate legate de invatat, care induceau stres, crezand ca va face o pauza si va reveni dupa o vreme – aceasta nu s-a petrecut. Odata iesit din scoala, el a sfarsit „luand-o usor” cu un anturaj mai putin ambitios si, ei bine, restul este istorie. Nu numai ca nu s-a întors la facultatea de inginerie, dar nici nu mai pasit vreodata într-o sala de curs universitar.

Cand este posibil, trebuie în mod categoric sa folosesti alte metode de studiu – altele decat tocitul pe ultima suta de metri.

Nu stii unde sa gasesti idei grozave? Ia în considerare citirea cartii mele revolutionare despre învatare “Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort“. Ea ofera o multime de cunostinte folositoare, ponturi, tehnici si strategii de învatare demonstrate, care te pot ajuta sa înveti mult mai eficient si sa iei note mai bune.

DECI, FUNCTIONEAZA VREODATA TOCITUL PE ULTIMA SUTA DE METRI?

Cand esti sanatos, bine odihnit si nu ai o multime de „alte stresuri” în viata ta, creierul poate sa faca fata destul de bine la un pic de tocit, care are loc în ultimele minute sau ore de studiu înaintea unui examen sau test important.

Oricum, în cele mai multe cazuri, daca functioneaza cat de cat, sfarsesti de obicei avand NOTE MEDIOCRE, în loc sa ai CELE MAI BUNE NOTE pe care le-ai fi putut obtine daca ai fi studiat mai eficient.

Una dintre problemele principale ale tocitului pe ultima suta de metri este aceea ca nu ajungi niciodata sa întelegi cu adevarat toate informatiile si relatiile pe care grupurile de informatii le pot avea unele cu altele – acele interrelatii sunt, de obicei, cerute la examen de catre profesori!

Tocitul poate, de asemenea, conduce la CONFUZIE. Uneori poate face ca informatii pe care deja le ai sa devina înca si mai derutante. Vei gasi, de asemenea, ca este greu sa introduci datele în memoria ta de lunga durata, atunci cand, probabil, te confrunti si cu OBOSEALA si FRUSTRARE.

Daca nu vrei sa îti supui mintea la asa ceva, atunci asigura-te ca eviti tocitul în ultima clipa pentru examenele tale si DACA chiar tocesti pe ultima suta de metri, asigura-te ca îmi folosesti strategiile pentru a profita cat mai mult de el!

Nu conteaza daca studiezi la liceu, la colegiu sau la munca. Daca te afli în cautarea unor moduri de a studia mai eficient, merita cu prisosinta sa îmi citesti cartea “Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort“.

Mult succes!
Marc

P.S. Daca ai vreo experienta personala sau raspuns privind tocitul pe ultima suta de metri, posteaza-o aici pe blog, ca si comentariu!

ATENTIE: Parinti aflati în cautarea unei carti despre studiu pentru copii lor

Rezultatele mele si cele ale „studentilor” mei vorbesc de la sine. Lucrurile despre care vorbesc în cartile mele despre studiu functioneaza – daca pustii tai le folosesc pe toate, atunci ar trebui sa ia NOTE MAXIME, deja, si nu au nevoie de o carte despre cum sa iei notele cele mai bune cu cel mai mic efort.

Daca ei nu iau note maxime, ei bine, ori nu sunt chiar asa de isteti, ori nu se folosesc în mod corect de strategii.

Cred ca nu este vorba despre folosirea incorecta a strategiilor.

90% dintre elevi sunt destul de destepti, dar au strategii de învatare bune.

De fapt, cele mai bune rezultate le au elevii care nu sunt destepti, DAR care sunt destul de deschisi la minte pentru a încerca orice ca sa obtina rezultate mai bune. Disperarea lor le deschide mintea catre diversele posibilitati, în timp ce aceia care sunt mai destepti cred ca stiu totul.

Nu îti cunosc copiii, dar am o sugestie – În primul rand, cumpara cartea. Ea vine cu o garantie de restituire integrala a banilor, dupa 8 saptamani, garantie oferita de Click Bank, asadar NU RISTI NIMIC.

Apoi, da cartea tuturor copiilor tai CU SUSTINEREA SI ÎNCURAJAREA TA POZITIVA. Fa-i sa vina la tine cu un raspuns ODATA CE AU ÎNCERCAT CATEVA DINTRE STRATEGII…

Fie ca acesta sa fie testul – testul ultim. Fara PREJUDECATILE TALE.

Cernerea si interpretarea contextului facute de tine nu sunt relevante – TU AI MULT MAI MULTE CUNOSTINTE SI ÎNETELEGI MULT MAI MULTE DECAT EI. Ce crezi tu ca au ei nevoie nu este ceea ce au ei nevoie. Ei sunt singurii care pot aprecia daca aceasta îi poate ajuta si îi ajuta.

Am predat aceste strategii la sute de studenti si pot afirma fara nici un dubiu ca PARINTII acelor copii au gandit probabil ceea ce gandesti si tu, ca aceasta este o chestie directa – dar era vorba despre perceptiile, nevoile si rezultatele COPIILOR – SI NU de interpretarea parintilor.

Daca practici un sport la nivel competitional, ceva atat de pamantesc precum: „fii cu ochii sau tine-ti ochii pe minge” pare simplist. În squash, de exemplu, daca vad ca NU esti cu ochii pe minge, nu ai nici o sansa sa iei vreun punct împotriva mea. Voi exploata aceasta FARA NICI UN EFORT. Este o deprindere cheie, pe care orice începator trebuie sa o învete. Cu cat mai curand, cu atat mai bine. Dar, pentru un jucator experimentat, este un „dat”…

Aceasta fiind spusa, îmi public cartea pentru a face ca aceste strategii sa ajunga la cat mai multi studenti posibil – cred în educatia de nivel înalt si, de asemenea, cred ca prea multi oameni fac sa fie prea greu pentru elevi sa obtina note mai bune… Aceste strategii functioneaza – daca si numai daca ELEVUL are mintea deschisa si crede ca ele functioneaza si ca el/ea le poate face sa functioneze.

Daca tu gandesti ca ele functioneaza, functioneaza. Daca nu crezi ca functioneaza, nu functioneaza.

Oricum ar fi, ai dreptate.

Haide, mergi si ofera copiilor tai darul notelor mai bune chiar acum – NU EXISTA NICI UN RISC si exista numai o parte buna – notele lor nu vor face decat sa se îmbunatateasca si ei vor petrece mai putin timp învatand, facandu-si griji si stresandu-se pentru examene.

Mult succes!
Marc

P.S.

Daca te întrebi daca aceasta carte este aplicabila copiilor tai mai mici  raspunsul este simplu. Daca ei pot citi, atunci pot întelege aceste strategii. De fapt, elevii mai tineri sunt MULT mai deschisi fata de aceasta mentalizare decat cei mai mari. Cu cat cresc, cu atat devin mai îngropati în convingerile lor.

Si acesta este motivul pentru care CEI MAI MULTI elevi de liceu si studenti nu invata sa studieze corect, pentru ca ei cred ca stiu cum si nu cerceteaza niciodata. Acesta este motivul pentru care, atunci cand chiar  vei folosi aceste strategii, vei obtine note mai bune decat colegii tai de clasa!

Pont De Învatare Usoara: Învata În Functie De Obiective Si Nu De Timp!

Cand mergem prima data la scoala, parintii si profesorii nostri ne spun ca trebuie sa rezervam o perioada de timp anume pentru studiu, în fiecare zi! Nu face aceasta greseala!

Multi oameni continua sa invete, rezervandu-si o perioada de timp alocata zilnic sau saptamanal pentru a studia un anume obiect, toate acestea pentru ca ei nu stiu altceva.

Daca inveti cu acest obiectiv privind „timpul”, în minte – munca se va extinde pentru a umple timpul disponibil. Daca îti rezervi doua ore pentru a citi un capitol, ia ghici – exact atat îti va lua.

Daca te intereseaza rezultatele (si, hai sa fim seriosi, pe noi toti ne intereseaza) schimba-ti modul de abordare a studiului, învatand în functie de obiective si nu în functie de stabilirea unui cadru de timp.

Aceasta nu înseamna ca ar trebui sa scurtezi timpul pe care îl petreci studiind, ci înseamna doar ca vei fi mult mai concentrat pe rezultatul studiului, decat pe timpul alocat lui.

Suna logic, nu-i asa? Multe dintre ponturile mele de studiu sunt asa!

Aceasta scurtatura de studiu (care se gaseste în Capitolul 7, „Scurtaturi de studiu, garantate ca fac minuni”) si alte ponturi, tehnici si strategii de invatare pot fi gasite în cartea mea Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort.

Acestea te vor ajuta sa înveti mult mai eficient si îti vor furniza scurtaturi pentru a-ti asigura obtinerea notelor mai bune cu cel mai mic efort, de fiecare data!

Mult succes!

Dr Marc Dussault

P.S. Daca ai propriul tau paragraf sau capitol favorit sau daca ai vreo întrebare, posteaz-o aici pe blog, ca si comentariu, si îti voi oferi un raspuns direct, pe care îl vei putea considera o sedinta de meditatie personala – gratis!

Pont De Învatare Usoara Nr. 1 – Citeste Înainte Sa Te Duci La Cursuri

Fie ca te gandesti sa îti salvezi notele, fie ca simti ca ai nevoie de o încurajare pe masura ce semestrul înainteaza, vei descoperi ca unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poti face pentru a-ti mari notele si pentru a le mentine mari este sa îti citesti materialele înainte de a te duce la cursuri.

Pare simplu, dar adevarul este ca citirea anticipata a acelor informatii îti poate ascuti întelegerea la modul impresionant, cand vine vorba despre întelegerea materialului de curs si îl poate ajuta sa aiba efect.

Cititul va contribui mult la facilitarea unei mai bune întelegeri a materialului de curs. Adevarul este ca suportul de curs tiparit si cel prezentat sunt menite sa fie complementare si nu se repeta unul pe celalalt. Lectura anticipata te va ajuta sa umpli golurile în timpul predarii cursului.

Ca atatia dintre noi aflati în medii de studiu competitive, vei descoperi ca lectura anticipata îti poate oferi un început marcant în multe privinte. Daca este ceva care te deruteaza în suportul de curs tiparit, vei descoperi ca poti pune întrebari, atunci cand ele sunt relevante si proaspete în mintea profesorului tau.

Aceasta va face ca tu sa obtii un raspuns mai bun decat vei obtine daca vei citi materialul tiparit mai tarziu si te vei apuca de el la cateva saptamani dupa ce a fost discutat. Lectura anticipata poate, de asemenea, sa te ajute sa întelegi conceptele mult mai profund.

Vei descoperi ca, în timp ce vei citi, vei începe sa întelegi ce se petrece cu informatiile , si atunci, ceea ce profesorul tau va spune în clasa, mai tarziu, nu va face decat sa le amplifice. Gandeste-te ce student mult mai eficient vei fi daca, pur si simplu, îti vei citi cursurile înainte de a merge la ore!

Exista o multime de ponturi de învatare precum acesta, în Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort, cea mai usor de înteles carte, de pe piata, pe aceasta tema!

Mult succes!

Dr Marc Dussault

P.S. Da, stiu, aceste ponturi sunt simple – acesta este unul dintre multele care îti pot îmbunatati notele cu cel mai mic efort! Deci, ce mai astepti?

Ia Zece La Urmatorul Examen Rezolvandu-l În Avans

Includ înca o relatare de la Andres, care traieste în frumoasa Costa Rica, deoarece consider ca el adauga o perspectiva foarte personala procesului Luarii Notelor Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort, perspectiva care te va inspira si motiva.

Notele mele au crescut si înca mai cresc, cu foarte putin efort suplimentar. Chestia este ca am aflat la tanc de lucrurile acestea si ca am crezut chiar de la început ca faceam lucrul corect. Nu am nici o îndoiala ca facand ceea ce faceam la sfarsitul fiecarui semestru ma poate ajuta daca îl aplic la începutul semestrului. Este exact ceea ce spui în cartea ta, numai ca trebuie sa exersezi, ca si cand ai avea testul chiar în saptamana respectiva,… timp de cateva saptamani si sa nu te stresezi încercand sa faci totul deodata.

Odata ce ai un sistem, îl poti folosi la examen si din moment ce ai exersat de multe ori poti sa îl rogi pe profesor sa te verifice si sa elimine orice greseala, înainte de examen. Aici am pierdut puncte la examenul meu, lucru pe care l-as fi putut preveni.

De la note foarte mici la examenele mele universitare, am revenit în forta cu un succes exceptional. Oare de ce cand crezi cu adevarat ca faci ceva care este productiv si extrem de avantajos, lucrul acela sfarseste prin a fi nu atat de grozav, la urma urmei?

Este greu sa te lepezi de obiceiurile vechi si înca depun toate eforturile în aceasta privinta. Aceasta a fost o experienta care mi-a transformat viata si care a adus pentru mine o suflare de viata proaspata, înaltandu-ma deasupra frustrarilor mele. Exista posibilitati nelimitate, dar timp limitat pentru a le gasi. Cred ca nu ajungi sa fii pus în fata unui test, înainte ca o usa sa se deschida pentru tine. Raspunsul este ca traiesti în propria ta lume de ganduri si experiente. Nimeni nu o percepe asa cum o faci tu si nici nu gandeste ce gandesti tu.

Cu sinceritate,

Andrés Acosta Egea
Costa Rica

Mult succes!

Dr Marc Dussault

P.S.

Daca ai propria ta relatare sau ÎNTREBARI pe care ai vrea sa mi le pui, te rog, posteaza un comentariu în acest blog si îti voi raspunde cat de repede posibil.

Învaţa-ti copiii sa învete mai bine

Articolul de astazi este despre a ne gândi la studiu într-un mod ceva mai generos – învata pe altcineva sa ia note mai bune. În timp ce îi înveti pe ei, vei afla înca şi mai mult ceea ce ŞTII si vei descoperi ceea ce înca nu stii, atunci când ei îti vor pune întrebari.

Ceea ce urmeaza va completa locurile goale mult mai repede:

———————————————————

Buna Marc,

De fapt, am cumparat aceasta
carte pentru copii mei care au 10 si 6 ani. O voi citi si ma voi stradui sa-i
invat pe copii mei trucurile pe care le furnizezi în carte.

Multumesc mult pentru indicatii. Voi mai avea nevoie de ajutor mai târziu.

Salutari,

Pankaj Bharambe

Sydney

———————————————————

Alege o strategie, idee sau concept cu care sa începi si vezi cum merge.

Mult succes!

Dr Marc Dussault

P. S.

Desigur, daca noii tai „elevi” îti pun o întrebare la care nu aia raspuns, poti oricând sa o postezi pe blog, ca si comentariu, si îti vor raspunde!

Nu Te Afli La Şcoala Ca Să Înveţi Analiză Matematică sau Chimie

Te afli în şcoala ca să înveţi CUM să înveţi.

Cred că Einstein a spus-o cel mai bine, atunci când a afirmat: “Cultura este ceea ce îţi aminteşti după ce ai uitat totul.”

Aceasta nu înseamnă că nu trebuie să înveţi, ca să iei note de 10 sau de 10 cu felicitări.

Înseamnă doar că, adoptând „o perspectivă de ansamblu” a motivului pentru care te afli acolo, te vei bucura mult mai mult de acest proces, îl vei găsi mai uşor şi vei obţine note mai bune.

Am avut un profesor de strategie, în programul de masterat, care, odată ce am fost acceptat în programul de doctorat, m-a întrebat: „Te bucuri de programul de doctorat la fel de mult ca şi de cel de masterat?”

Răspunsul meu automat (la vremea respectivă) a fost : „Nu”.

El a spus: „Ştiu de ce.”

Desigur, l-am presat să îmi reveleze motivul (care mi-a transformat cariera universitară pentru totdeauna)…

Mi-a explicat: „Atunci când ai facut masteratul, ştiai, în momentul în care ai început, exact cand vei termina (programul meu a fost un masterat activ de doi ani, cu un orar prestabilit.) Un program de doctorat presupune un scop individual, care are un început, dar nu şi un sfârşit prestabilit. De fapt, cei mai mulţi studenţi nu termină/absolvă niciodată. De aceea nu îl savurezi atât de mult pe cât ai putea. Nu există o „cronologie” în el”.

„Wow!”

Mă uimea profund cât de adevărat era. Din ACEA ZI ÎNAINTE, am preţuit fiecare zi în care am fost student la doctorat, sau student la Drept, sau student la management, sau când am învaţat squash.

Ştiu că dacă te afli în şcoala generală sau la liceu, aceasta poate să depaşească un pic înţelegerea ta, dar AI ÎNCREDERE în proces şi AI ÎNCREDERE că ai nevoie să SAVUREZI călătoria, pentru a o face plină de succes, pe cât poate ea să fie pentru tine.

Gândeşte-te la aceasta şi nu te grăbi sa tragi concluzii.

Mult succes!

Dr. Marc Dussault

P.S.

Primesc destul de multe email-uri de la cititorii cărţii mele „Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort” – te rog, răspunde prin comentarii postate în acest blog – în acest fel, primeşti link-uri înapoi spre site-urile tale, primeşti expunere, în timp ce îi ajuţi pe alţii.

Îmi place cu adevărat să primesc feed-back-urile voastre – realizările oamenilor sunt profund inspiratoare – şi mă uimeşte cât de mulţi studenţi străini îmi cumpară cartea. Dacă engleza nu este limba ta maternă, cartea mea este uşor de citit, iar strategiile sunt simple şi uşor de aplicat.

Obţinerea Notelor Mai Bune Schimbă Vieţi

Voiam sa împărtăşesc această relatare cu tine. Este motivul pentru care am scris cartea. Dacă nu ai cumpărat-o, încă, atunci chiar ar trebui să o faci, dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti notele şi să ai parte de mai multă distracţie la şcoală sau învăţând orice te pasionează.

Am avut pe cineva care a folosit această carte pentru a lua cu zece examenul de acreditare pentru scufundări şi pe altcineva care a folosit-o pentru a trece testul de certificare a noviciatului.

Mergi şi dă clic pe link-ul de mai jos şi începe propria ta transformare în următoarele trei minute.

——————–Ia Cele Mai Bune Note Cu Cel Mai Mic Efort———————–

From: Andres Acosta <XXXXXXX@gmail.com>
Date: Tue, 23 Sep 2008 11:46:30 -0600
To: “Dr Marc Dussault | Get-Better-Grades.com” <XXXXXXX@get-better-grades.com>
Subject: Re: Andres, Îţi mulţumesc că ai achiziţionat cartea

Stimate Dr. Marc Dussault,

Ce mai faceţi? Visul Dvs. Este foarte folositor pentru mine, personal. Viaţa mea începe cu adevărat să îşi ia avânt şi voiam să vă mulţumesc pentru că, având o viaţă prosperă, aţi stabilit standarde pentru talentele Dvs., standarde care sunt foarte folositoare pentru oricine se străduieşte să aibă succes în orice îi place.

Andres Acosta

Mult succes!

Dr Marc Dussault

P.S. Dacă ai avut o realizare sau ai vreo întrebare, te rog, postează un comentariu pe acest blog şi îţi voi răspunde cât de repede posibil!

Cum Obţin Prietenii Tăi Rezultate Mai Bune La Examene Într-un Timp Mai Scurt

Pariez că abia ai citit titlul acestui articol şi te-ai şi gândit că „nu este posibil să obţii rezultate mai bune într-un timp mai scurt!” La urma urmei, te-ai străduit mereu, ai fost mereu cel care a trebuit să studieze din greu ca să ia note „medii”, nu-i aşa?

Oricum, chiar şi numai precizarea mea, că este posibil, ţi-a atras atenţia… nu-i aşa?

Atunci, rămâi aici, pentru că voi dezvălui nişte secrete foarte puternice, despre felul în care poţi rezolva misterul ştiinţei de a studia mai isteţ, cu mai puţin efort, şi de a fi eficient.

Şi alţii au trecut prin ce treci tu. Ei au pus la punct tehnici care funcţionează. Şi ei ştiu, de asemenea, ce anume nu funcţionează. Conectându-te la aceste resurse vei economisi mult timp, efort şi vei evita eventuala suferinţă.

Cheia spre succes pentru tine este să descoperi şabloanele de studiu prospere pe care alţii le folosesc cu succes, chiar acum, în timp ce citeşti aceasta. Dă-mi voie să îţi ofer un exemplu: nu ai cere unui programator să îţi spună cum să faci oţel, aşa cum nu ai cere unui antrenor de tenis să te înveţe snooker[1].

Trucul este să îi înţelegi pe cei care studiază CU SUCCES, CHIAR ACUM.

Cum se poate face aceasta?

Grozavă întrebare!

Poţi începe observându-i pe colegii tăi. Află care este cel mai bun elev la fiecare dintre materiile pe care le studiezi. Întreabă-i ce fac ei pentru a obţine acele note. Cel mai probabil ei îţi vor spune ceva de genul: „învăţ din greu.” Dar tu trebuie să mergi mai profund, trebuie să sapi câteva straturi mai jos de ceea ce înseamnă acest “învăţ din greu” şi iată un exemplu al unui dialog cu un elev pentru a putea EXTRAGE CEEA CE FACE SUCCESUL.

Tu: George, cum faci de obţii aşa note bune chiar şi la materiile la care eşti cel mai slab?

George: Nu ştiu sigur. Învăţ mult şi chiar mă implic în aceasta.

Tu: Dar ce înseamnă să munceşti mult studiind?

George: Ei , ştii tu, petrec mult timp studiind. Tu nu?

Tu: Ba da, dar nu obţin rezultatele pe care mi-ar plăcea să le obţin. Câte ore înveţi într-o săptămână obişnuită? Tu pari să nu înveţi nici pe departe cât învăţ eu.

George: Probabil, în jur de patru ore pe săptămână. O oră pe zi, trei zile, între Luni şi Vineri şi, uneori, în jur de o oră în week-end.

Tu: La ce oră îţi faci temele?

George: Învăţ imediat ce ajung acasă. Nu mă pot concentra după cină pentru că devin prea somnoros. Dacă am o activitate extra-şcolară, învăţ cam o oră după cină. Ies cu prietenii o oră şi ceva, aceasta mă relaxează şi mă ajută să mă focalizez.

Tu: Dacă nu te superi, pot să te întreb unde anume îţi faci temele?

George: E nostim că întrebi. Înainte, învăţam în camera mea, dar părinţii mei se uitau la televizor şi era prea greu pentru mine să mă concentrez. Acum, prefer să merg la subsol, unde e linişte şi bine.

La acest punct, trebuie să te asiguri că nu îl „interoghezi” pe George. Întreabă-l dacă îl deranjează să îţi răspundă la aceste întrebări. Ar trebui să îi spui cât mult apreciezi aceste informaţii, astfel încât el să preţuiască ajutorul pe care ţi-l dă.

Să nu presupui că el ştie aceasta (faptul că îi apreciezi ajutorul).

Tu: Odată ce te aşezi la birou, ce faci?

George: Înainte de a mă apuca efectiv de ceva, stabilesc ce vreau să realizez. Apoi, rezolv toate problemele. Dacă îmi mai rămâne timp, încerc să fac şi problemele cu numere impare, dacă ne-au fost date ca temă cele pare, şi mă opresc doar când sunt sigur că pot să rezolv genul acesta de problemă. De obicei, trebuie să fac trei probleme ca să capăt genul acesta de siguranţă. Toate exerciţiile pe care le fac, le fac cu stiloul — ceea ce mă ajută să îmi văd greşelile când învăţ mai târziu.

Tu: Mulţumesc mult, George. Cred ca o să încerc câteva din chestiile astea diseară. Voiam, de asemenea, să îţi spun că, dacă folosesc pixuri de diferite culori pare că mă ajută să vizualizez şi să ţin minte mai bine ce învăţ. Poate vrei să încerci. Dacă mai aflu alte lucruri care te-ar putea ajuta, o să te anunţ.

Este important să îi faci pe ceilalţi oameni să înţeleagă că eşti cu adevărat recunoscător pentru timpul pe care ei ţi l-au dăruit.

Cel mai bun mod de a face acest lucru variază în funcţie de persoană. Nu contează cum, totuşi, trebuie să le arăţi cât de mult îi apreciezi şi asigură-te că recunoştinţa ta este autentică, altfel, se vor simţi folosiţi.

Profesorii, învăţătorii, părinţii, fraţii mai mari sau chiar bibliotecarele locale pot fi surse excelente, de asemenea. Pentru a găsi potrivirea perfectă, urmăreşte să găseşti un mentor care a atins deja acelaşi ţeluri pe care tu ţi le-ai stabilit.

Mult succes!

Dr Marc Dussault

P.S.

Desigur, persoana CEA MAI POTRIVITĂ pentru a fi întrebată eşti… TU!

Pune-ţi ţie aceste întrebări şi priveşte ce se va petrece cu rezultatele tale când vei începe să faci numai ce ţi se potriveşte ŢIE… Bucură-te de obţinerea unor note mai bune cu mai puţin efort!

Cum Să Faci Faţă Atunci Când Eşti “Trântit” La Un Examen

Noi toţi am trecut în viaţă prin perioade în care am învăţat din greu pentru un examen şi tot l-am picat din pricina emoţiilor, neatenţiei sau din vreun alt motiv, nu-i aşa?

Poate că visezi să devii un savant respectat, dar istoria şi natura umană impun ca tu să mai faci, deocamdată, greşeli, pe drumul tău spre împlinirea acelui vis. Trebuie să accepţi faptul că eşti încă imperfect şi să profiţi de acele greşeli, în loc să le laşi să te tragă în jos.

Nu analizăm şi nu cercetăm unde am greşit, atunci când traversăm perioade de succes, dar în perioadele de eşec, poţi merge până la a spune că, fiind oameni, avem nevoie de unele eşecuri, astfel încât noi să ne putem apropia mai mult de succesul nostru.

Un copilaş nu renunţă să înveţe să meargă, încearcă din nou şi din nou, până când reuşeşte, nu contează ce presupune aceasta!

Adulţii, totuşi, tind adesea să încerce de câteva ori, înainte de a renunţa să mai spere.

Învaţă din greşeli, nu te lăsa descurajat de ele; vei reuşi punând şi minte în eforturile tale şi acea abilitate poate veni numai odată cu experienţa. Deci, într-un fel, poţi obţine succesul numai făcând suficient de multe greşeli.

Cu cât petreci mai mult timp dojenindu-te, cu atât de mult va scădea respectul tău de sine şi cu atât mai puţin motivat te vei simţi să rezolvi problema; autoflagelarea creează un ciclu vicios care nu rezolvă nimic. Soluţia este să îţi aminteşti că ar trebui să fii dezamăgit de tine, nu pentru eşec, ci pentru faptul de a fi lăsat eşecul să te convingă să renunţi.

Eu numesc aceasta, Vortexul Mediocrităţii™. Nu îl lăsa să te absoarbă înăuntru.

Este o forţă mult mai mare decât gravitaţia şi te înconjoară TOT TIMPUL.

Dacă îţi ajustezi mintea astfel încât să vadă totul ca pe un succes, nu vei rămâne niciodată în pană de optimism. Chiar dacă pui tot sufletul în recapitularea pentru un test şi pici, este important să îţi aminteşti că indiferent de nota pe care o iei, examenul va fi o experienţă din care ai ce învăţa; ai făcut tot ce depindea de tine şi, ca rezultat, te vei descurca şi mai bine, data viitoare.

DACĂ ÎŢI ÎNVEŢI LECŢIA – LECŢIA DESPRE CE NU A MERS DE DATA ACEASTA!

În acest fel, nu o să ai niciodată parte cu adevărat de un eşec şi nu o să dai cu adevărat greş niciodată, pentru că te afli într-un spaţiu care îţi permite să câştigi, chiar dacă nu ai rezultatele IMEDIATE pe care le vrei.

Creează reguli metale care să facă victoria ta sigură. Aceste reguli îţi vor netezi cărarea spre succes în orice faci.

Perioadele în care te vei ruina mental vor fi acelea în care te vei compara cu alţii, care sunt mai buni ca tine.

Mă aflu aici ca să îţi spun că există întotdeauna cineva mai deştept, mai rapid, mai admirat, dar aceasta nu înseamnă că tu eşti mai prejos. Tu eşti tu şi eşti unic în această lume, singura competiţie pe care ai nevoie să o stabileşti este cu tine.

Dacă eşti devotat ideii de a atinge un anumit ţel, vei afla calea de a-l atinge. Gândeşte-te în urmă, la o realizare la care năzuiai de curând şi pe care ai materializat-o cu succes.

Te-ai îndoit că vei reuşi?

Nu este adevărat, hai, fii cinstit, că, în trecut, atunci când părea că ai eşuat, era din cauză că tu nu puseseşi cu adevărat tot sufletul în acel lucru?

Trebuie să înţelegi că succesele nu fac decât să reflecte cantitatea de timp şi energie pe care le pui la bătaie pentru atingerea lor. Dacă tu cauţi pe cineva care să te ajute, dar ţie îţi lipseşte hotărârea de a te ajuta singur, atunci poţi să te aştepţi ca nici un fel de succes să nu apară în viaţa ta.

Uneori, chiar şi cei mai muncitori oameni din lume scapă câte o ocazie, dar pentru ei, acesta este momentul în care persistenţa şi hotărârea îşi fac apariţia. Aceasta este ceea ce defineşte succesul adevărat. Precum diamantele care s-au format din carbon super-condensat, adevăratele caractere şi rezultatele dorite vin numai de pe calea pe care năzuim să avem succes, fără să cedăm la presiune.

Desigur, dacă deja ai acţionat astfel, ai putea să cumperi cartea mea despre studiu şi să încerci şi „calea mai uşoară” spre A Lua Note Mai Bune Cu Un Efort Mai Mic. Cineva a netezit, deja, drumul pentru tine.

Mult succes!

Dr. Marc Dussault

P.S.

Cartea mea este oferită cu o garanţie de restituire a banilor – redirecţionează-ţi perseverenţa şi seriozitatea în muncă pe o direcţie care produce rezultate imediate pentru tine. Nu are nici un sens să iei calea cea lungă şi grea, atunci când calea minimei rezistenţe a fost deja netezită pentru tine.

Notele tale merită mult mai mult decât costul acestei cărţi…

Ai încredere că te va ajuta şi o va face.

Ai încredere că nu te poate ajuta şi nu o va face pentru că nu ai cumpărat-o şi nu ai învăţat strategiile de succes.

Cum Mi-am Redus Timpul De Învăţat De La Zile La Ore Şi Am Luat Note Mai Bune Făcând Aceasta

Uneori, pare că unii oameni sunt deştepţi din natură. Pare că ei iau note mai bune în timp ce mai mult se distrează decât studiază.

Probabil te gândeşti că notele lor bune vin uşor, fără să fie implicat aici studiul sau învăţatul din greu, nu-i asa?

Am încercat tot felul de trucuri pentru a-mi îmbunătăţi notele – studiind la diferite ore ale zilei, în diferite locuri, după programe diferite. Fiecare a transformat ceva.

Am irosit nenumărate ore făcând lucruri care nu erau eficiente. Frustrarea şi supărarea mea de a nu fi fost învăţat cum să studiez m-au condus la sistematizarea procedeului, astfel încât succesul a fost repetabil şi, mai important, eficient. Deşi îmi place să citesc şi să învăţ, îmi displace profund să pierd timp – în special, dacă ştiu că pot să citesc şi să învăţ mai repede.

Fiind veşnic curios, am început să cercetez cum luau colegii mei, în mod remarcabil, asemenea note mari, când ei păreau să îşi petreacă tot timpul mai degrabă prostindu-se, decât studiind.

Cum unii dintre prietenii mei se aflau printre aceşti elevi de nota zece, i-am întrebat sincer cum fac şi aceasta este ceea ce unii dintre ei mi-au spus:

  1. “Trebuie să creăm un spaţiu adecvat în vieţile noastre pentru relaxare şi distracţie. Mintea umană se expansionează cu adevărat, atunci când este angajată într-o experienţă plăcută şi atunci când înţelegem ce studiem.”
  2. „Din moment ce viaţa este mai mult decât învăţatul continuu, noi am început să tindem spre lene, deci trebuie să îţi dai seama singur cum să observi cele mai importante aspecte şi cum să dezvolţi un mod de a ţi le aminti prin asociere cu ceva la care tu te raportezi cu adevărat, în timpul procesului de învăţare, aceasta făcând ca ceea ce înveţi să ţi se „fixeze” în minte, împreună cu experienţele plăcute şi relaxante pe care le ai în acelaşi timp.”
  3. „Împarte lecţiile într-unele mai mici, astfel încât să înveţi pe bucăţi. Ceea ce te ajută aceasta să realizezi este o îmbunătăţire a focalizării tale, în timp ce îţi amplifici puterea de reamintire.”

Anthony Robbins numeşte aceasta „Oglindirea Maeştrilor”.

Este ceea ce am început să fac.

Pas cu pas, am creat un SISTEM, care era repetabil – el a devenit cartea mea, cu numele care spune totul – Ia Cele Mai Bune Note Cu Cel Mai Mic Efort.

Am decis că voiam şi eu genul acela de timp liber. Am irosit week-end-uri întregi recapitulând pentru examene, când, cu ceea ce am aflat în cele din urmă, aş fi putut să fiu în stare să fac mai bine, cu numai două sau trei ore de studiu!

Mda, ştiu că sună prea frumos ca să fie adevărat – dar ştii ceva? Ajunsesem la punctul în care eram sătul de tensiune continuă şi de ore după ore de stat la birou, încercând să învăţ totul, NUMAI CA SĂ TREC.

Mă săturasem şi am decis să văd dacă „chestia asta chiar merge.”

Şi ştii ceva?

A mers şi merge – dar numai pentru aceia care învaţă tehnicile, instrumentele şi strategiile.

Am dezvoltat în cele din urmă ponturi şi trucuri pentru a-mi ajuta prietenii şi colegii de clasă (prima schiţă a cărţii mele) şi vrei să crezi sau nu, am fost întâmpinat cu rezistenţă. Nu „dovedisem” ce pot şi, din această cauză, nu aveam credibilitate. A fost adesea prea târziu pentru mine ca să-i ajut pe cei care aveau cel mai mult nevoie .

Această situaţie s-a schimbat. DAR este prea târziu pentru colegii mei de clasă de acum 20 şi ceva de ani…

Am realizat lucruri care sunt „publice” sau la vedere pentru toţi şi acum am credibilitate.

Sunt dovada vie că aceste strategii funcţionează.

Am, de asemenea, un număr uimitor de relatări de succes de la elevi şi studenţi de pe tot globul, care au dat urmare sfaturilor mele, şi în fiecare zi tot mai mulţi fac aceasta. M-aş bucura să te număr şi pe tine printre succesele pe care le-am relatat la seminarii şi în cărţi!

Dă-mi de ştire, postând un comentariu pe acest blog!

Cred cu adevărat că aproape oricine poate învăţa aceste principii fundamentale şi le poate folosi pentru a-şi îmbunătăţi notele enorm – poate de la 7 până la 9 şi uneori 10 – ceva ce mulţi visează.

Dar nu se petrece nimic, decât dacă transformi ceva.

Ia decizia, acum, de a înceta să îţi pierzi vremea studiind şi începe să iei note mai bune DIN ACEST SEMESTRU.

Mult succes!

Dr. Marc Dussault

P.S.Când o să fii trântit la următorul examen, test sau lucrare de control, întoarce-te la acest blog şi citeşte articolele – există suficiente date aici pentru a face ca acest lucru să nu se mai repete. Cartea mea conţine mult mai multe decât acest blog şi este cea mai bună investiţie pe care o poţi face – este o fracţiune a costului unei cărţi de şcoală, preţul unui CD dublu.

Dacă nu ai picat la examen, dar te stresezi din cale afară – ia în considerare opţiunea de a lua ACELEAŞI NOTE SAU MAI BUNE, fără stres. De ce să te supui la aşa ceva?

Pentru mine, STRESUL şi ANXIETATEA au fost stimulentele cheie de învăţare a acestor strategii – îmi „ieşea sufletul” mereu la examene şi lucrări de control, dar mai mult decât atât, nu era nici o distracţie – eu vreau sentimentul calm al încrederii că ŞTIU că POT să iau 10 la un examen.

Acel sentiment plenar de seninătate este de nepreţuit, în special atunci când toţi ceilalţi se zbuciumă, se crispează şi, uneori, varsă la toaletă înaintea unui examen. Acestea din urmă chiar nu mi se potrivesc.

Redu Stresul şi Anxietatea de la Examen ACUM

De multe ori, în viaţă, pare că perioadele în care am fost cei mai productivi au fost perioadele în care am irosit cel mai puţin timp.

Ce vreau să spun?

Gândeşte-te la acel termen inevitabil stabilit de şeful tău sau la acel examen final care se apropie mult prea repede.

Te descoperi nefăcând munca pe care ar fi trebuit să o faci, atunci când încă mai ai timp din belşug pentru a o realiza, dar, totuşi, atunci când îţi stabileşti un orar, cu izbucniri scurte şi rapide de termene urgente, ajungi să excelezi peste şi dincolo de aşteptări?

În termeni simpli, atunci când TREBUIE SĂ FACI CEVA, O FACI, atunci când nu este absolut necesar, laşi timpul să treacă pe nesimţite…

Iată câteva exemple de stabilire a priorităţilor:

Neimportant şi nepresant. La sfârşitul semestrului trebuie să înmânezi un referat despre o carte. Îţi va lua probabil 10 sau 20 de ore ca să citeşti întreaga carte (aceasta în cazul în care nu citeşti rapid) şi 4 sau 5 ore pentru a scrie întregul comentariu. Ţi s-au dat trei luni pentru a realiza aceasta şi valorează 100% din nota finală.

Trebuie să începi să o faci cat mai repede, astfel încât să eviţi să devină urgent.

Vrei cu adevărat să eviţi să laşi ca o temă importantă să devină o temă „urgentă şi importantă”. Poţi evita cu uşurinţă acest gen de situaţie oferindu-ţi, psihologic, o pătrime din timp pentru a realiza tema, ceea ce va duce la un timp de execuţie mai rapid. Aşadar, oferă-ţi timp în plus, astfel încât să poţi revedea şi „cizela” produsul final, transformându-l în ceva cu adevărat uimitor.

Neimportant, dar urgent. O lucrare de control este programată pentru mâine, dar nu ai fost în stare să recapitulezi nimic. Deşi valorează numai 5% din nota ta finală, vrei să iei nota maximă posibilă.

Ştii foarte bine că ai fi putut să faci aceasta mai devreme şi mai uşor, printre alte teme. Acum, totuşi, trebuie să îţi faci griji, fără a fi necesar.

Încetează!

Important, dar nepresant. Ai un proiect care valorează 35% din nota finală. Este peste o lună şi tu estimezi că îţi va lua 20 sau 25 de ore ca să îl termini.

Pe lângă faptul de a-l împărţi în segmente, trebuie să repartizezi fiecărui segment un termen şi o cronologie, astfel încât să ai o aşteptare şi o înţelegere realistă a normei tale. Aceasta îţi va înlătura tensiunea, astfel încât să te poţi destinde, atunci când îţi stabileşti pauze de relaxare, şi să fii foarte focalizat în perioadele alocate fiecărui segment de proiect.

Important şi urgent. Examenul tău final este peste două zile şi 70% din nota ta finală depinde de ea. Nu ai făcut prea mult până acum. Cantitatea de materie nouă care trebuie parcursă este atât de mare, încât nici nu ştii de unde să începi. Începi să intri în panică.

Acesta nu este felul în care vrei să-ţi petreci timpul. Vrei să petreci cât de mult timp posibil cu lucruri importante, dar nu urgente, în educaţia, viaţa şi munca ta.

Metoda ideală de a face faţă este să priveşti problema mult mai obiectiv şi să iţi faci timp să te gândeşti cu mult calm la aceasta. Nu există situaţie căreia să i se facă faţă cel mai bine si în grabă; fiecare impas necesită şi ceva gândire şi fiecare greutate poate fi mai bine depăşită, dacă îţi faci un plan înainte de a plonja în problemă.

Odată ce te-ai lămurit cum să menţii acest echilibru şi cum să profiţi de termene şi de sarcinile cu adevărat urgente, ai dezvoltat un sistem care te va ajuta să închei cu succes orice sarcină ai ave, la şcoală sau la muncă.

Acopăr aceste aspecte mult mai detaliat şi cu exemple mai ample în cartea mea. Cumpăr-o acum şi redu astăzi/în seara aceasta stresul examenelor.

Mult succes!

Marc

P.S.  Elevii care au succes nu sunt mai deştepţi decât colegii lor de clasă – ei doar FAC lucrurile în mod diferit. A stabili priorităţi înseamnă, pur şi simplu, să depui ACELAŞI sau MAI PUŢIN efort, la un moment diferit de timp.

Majoritatea elevilor TOCESC PE ULTIMA SUTĂ DE METRI cu FOARTE MULT STRES, atunci când, de fapt, ei s-ar fi descurcat mult mai bine cu două seri înainte de examen, fără presiune.

Aceasta este ceea ce făceam eu, atunci când eram la masterat. Mă forţam să studiez cu DOUĂ SERI înainte de ore, ÎN MOD INTENŢIONAT. Aşa că am avut la dispoziţie SEARA DE DINAINTE de examen pentru a recapitula „orice altceva” care ar fi putut fi uitat sau cu care aveam probleme.

Am fost mult mai puţin stresat decât colegii mei de clasă, am dormit mai bine şi, DA, am luat note mai bune. Mai important, m-am distrat făcând aceasta. Mulţi dintre colegii mei nu se distrau învăţând – erau stresaţi, nervoşi, aveau emoţii şi nu era prea plăcut să-i ai în preajmă. Acesta era cazul atât al colegilor mei de şcoală, cât şi al familiilor lor.

În unele cazuri, această situaţie a fost gata să declanşeze un divorţ. În alte câteva, a însemnat că nu au avut răbdare cu copiii lor, ceea ce este un lucru groaznic de văzut – MAI ALES CĂ POATE FI PE DEPLIN PREVENIT…